Dette er Virkelig Fiktion

Anbefalinger, Arrangementer, Samtaler | Fordybelse, Refleksion, Fællesskab

Virkelig Fiktion er for dig, der søger sprog til tilværelsens komplekse emner og rum til fordybelse, refleksion og samtaler.
Vi bringer folk sammen i fællesskaber omkring fiktionen.

Virkelig Fiktion er ...

... et kulturselskab. Vi anbefaler og formidler fiktionskunst, afholder arrangementer og starter samtaler og skaber fællesskaber om litteratur, film og tv-serier. Fiktion og virkelighed er ikke to modsatrettede ting. Virkeligheden påvirker fiktionen, ligesom fiktionen påvirker virkeligheden.

Vi tror på, at fiktionskunsten har et særligt potentiale, og derfor vil vi støtte, styrke og gøre den tilgængelig. For fiktionen tilbyder fordybelsesrum til vores individuelle identitetssøgen og refleksionsrum til vores eksistentielle overvejelser. Fiktionen har et særligt sprog og kan derfor give indsigt i det individuelle og subjektive samt give sprog til samtaler om komplekse emner. Fiktionen kan bidrage til, at samtaler foregår på et mere oplyst grundlag.

Vi tror på, at fiktionskunst kan fortælle historier på måder, som kan være underholdende, lærerige, lindrende, socialiserende og meget meget mere!

Sådan gør vi

Vi anbefaler, formidler og skaber arrangementer om litteratur, film og tv-serier.

  • VORES ANBEFALINGER er introducerende, ikke udtømmende. Vi åbner døren til værket på klem for dig, så du kan forsvinde ind i fiktionens fordybelsesrum.
  • VI FORMIDLER viden og indsigter fra forskning og deltager i debatter om fiktionens styrker.
  • VI STARTER samtaler med og afholder arrangementer om fiktionskunsten. I vores fiktionsfællesskaber hjælper vi hinanden med at åbne fortællingerne op, så vi kan tale sammen om deres temaer, handlinger og karakterer.

Hvad vil vi?

Fiktionskunsten har trange kår. Men vi er overbeviste om dens styrker. Derfor vil vi ...

  • …  gøre fiktionskunsten mere tilgængelig for et bredt publikum
  • … anspore til samtaler om romaner, noveller, digte, tv-serier og film samt formidle fiktionens kognitive, sociale og eksistentielle potentiale
  • … skabe arrangementer og fællesskaber, hvor vi kan tale sammen om tilværelsens små og store emner med udgangspunkt i fiktionsværker.

Hvorfor Virkelig Fiktion?

Fiktionen har et potentiale, vi ikke må glemme. Vi vil gøre fiktionskunsten mere tilgængelig og åbne dens "rum" op for flere.

Hvad er du på udkig efter?

Vi anbefaler skønlitteratur og tv-serier. Bliv inspireret til din næste fiktionsoplevelse, eller deltag i vores arrangementer for at begynde samtalen med andre om værkerne og deres temaer.

Litterære anbefalinger

Vores litterære anbefalinger præsenterer dig for nye værker og gør din vej ind i dem nemmere. Vi håber, du vil læse med!

Serie-anbefalinger

Tv-seriers format egner sig til komplicerede fortællinger og komplekse karakterer. Vi anbefaler dig de største serieoplevelser.

Film-anbefalinger

Film kan med sine virkemidler skabe fiktive universer, der kan forandre os. Vi præsenterer dig for film, der kan netop det.

Vores arrangementer

Vi afholder arrangementer og starter samtaler om fiktionskunsten. Med udgangspunkt i kunsten taler vi sammen om tilværelsens komplekse emner.

Vi inviterer til højtlæsninger, oplæsninger og samtaler med forfattere, instruktører, skuespillere og forskere. For når vi læser sammen og taler med hinanden om det kunsten beskæftiger sig med, hjælper vi hinanden med at få andre perspektiver på dens temaer.

På den måde starter vi samtaler om de pågældende temaer og bidrager til, at vi bliver klogere på kunsten, på os selv og på hinanden.

Så hold øje med vores arrangementer, så du ikke går glip af en god oplevelse og en oplysende samtale!